БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 63. Б. Борисов: Няма да дам оставка

„Мафията в момента иска да свали правителството. Няма да дам оставка“. Това каза днес премиерът Бойко Борисов час и половина след като написа във фейсбук профила си, че е „време за промяна“. Според Борисов протестиращите искат оставката на правителството му, без да предлагат алтернативи и нямало достатъчно подготвени хора, на които да остави управлението на държавата, иначе щял да стори това с удоволствие.

Изнесената в публичното пространство информация, че министър-председателят Бойко Борисов е поканен утре в Европейския парламент за дебат за върховенството на закона в България, категорично не отговаря на истината. Това съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

МВР ще изгради повече пропусквателни пунктове, на които да се правят проверки на багажа на присъстващите на планирания за утре протест срещу властта, кръстен Великото народно въстание 2. Това съобщиха днес от СДВР. На пунктовете ще се проверяват и документите на съмнителни лица.

сн. БНР

Пред БНР недоволните те казаха, че не са изненадани от думите на премиера Борисов от днес, че мафията в момента иска да свали правителството и че това е основание да не се подава оставка на правителството. Хората посочват, че ще протестират, докато кабинетът и главният прокурор не си тръгнат и казват още, че утре отново ще са на протеста.