БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Ден 99. „Кърджалийската мъченица“ остава шеф на парламента, срамни дебати днес

С 97 гласа ”за” и 126 ”против” Цвета Караянчева остава председател на Народното събрание. На вота днес въздържали се нямаше.

Дебатите в залата обаче стигнаха дъното. Коментарите стигнаха до сексуалната ориентация на депутатите, за еднополовата любов и др. Ето част от тях.

Вежди Рашидов от ГЕРБ: “Г-жо Нинова, стига с тази любов към Борисов. Какво е това искане да дойде в парламента? Поканете го в някоя кръчма и си говорете по български. Премиерът не е на повикване. 

Хамид Хамид от ДПС към Караянчева: „Уважаема г-жо кърджалийска мъченица“. 

Корнелия Нинова от БСП: С думи, поведение и самооценка Цвета Караянчева слага петно върху парламента – „Ходи пеша, бе“.

Славчо Атанасов от ОП: Във връзка с грубостите на премиера Бойко Борисов към шефа на парламента като жена: „Нека да знаем за какви географски ширини говорим – не сме нито Англия с 400 години демократични институции, нито Франция. От тази свещена трибуна са се изказвали какви ли не груби неща.“

Мустафа Карадайъ от ДПС: „Караянчевщината няма място в българския парламент и политика“. Държи се като квартален партиен функционер.

От няколко дни в интернет се върти видеоклипче, в което Цвета Караянчева казва: „Мен не ме интересува вашето здраве, мен ме интересува моето“.

Евроком съобщава, че в една от почивките Георги Гьоков от БСП и Маноил Манев от ГЕРБ са се спречкали на излизане от пленарната зала. Причината за свадата – Манев обвини Гьоков в кражба на папката на Спас Гърневски от ГЕРБ.

Междувременно българите в Германия обявиха, че излизат на целодневен протест по площадите в неделя.

В 20.30 ч от трибуната на недоволството в София студенти обявиха подкрепата си за протестите. В 99-я ден на антиправителствени протести и недоволство срещу Иван Гешев движението по „Цар Освободител“ е спряно. По-късно тази вечер ще станат ясни и подробностите за Великота народно въстание – V, което е утре в 17 часа в столицата.

снимка: Фрог нюз