НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Добрата новина: Пенсионери помагат с пари за новата църква в Хасково

Възрастни хора от старческия дом на „Кенана“ и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психически разстройства в Болярово събраха и дариха 3 340 лева за градежа на църквата „Свети Иван Рилски“ в кв. „Орфей“ днес. Парите бяха събрани по време на Първомартенската благотворителна кампания. В рамките на инициативата хората от двете социални заведения изработваха и продаваха мартенички, за да помогнат за дострояването на бъдещата църква в най-големия хасковски квартал.

Днес отец Никола получи дарението и благодари на всички дарители за щедростта и доброто дело. Той благослови възрастните хора.

Директорът на Дом за стари хора Кина Койнарска и управителят на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психически разстройства в Болярово Силвия Тилкова получиха сертификати за дарението.

Заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева благодари на всички, които изработваха и продаваха мартенички, както и на стотиците дарители, които помагат за доизграждането на храма в кв. „Орфей“.