НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

До 7 дни решават за малолетния, участвал в убийството на Кокала

До 7 дни ще стане ясно решението на Районен съд Хасково дали ще изпрати 13-годишно момче в ТВУ за 3 години. Става дума за Дончо Йорданов, който със своя братовчед пребиха до смърт според полицията и прокуратурата, Димо Димчев – Кокала. Убийството бе извършено в края на ноември.

Местната комисия към общината за борба с противообществените прояви на малолетни излезна с решение, Дончо да бъде изпратен за 3 години в ТВУ. Това обаче ще го реши Районен съд.

Днес бе и заседанието. Съдия Пламен Георгиев го гледа при закрити врата. По време на заседанието, което продължи близо 3 часа са били изслушани Дончо, неговата майка – Йорданка, социален работник и инспектор от Детска педагогическа стая.

Веднага след убийството Taran.news научи от свои източници в полицията, че Дончо не е признавал и на разпита е мълчал. Криминалистите са установили, че той е проявил повече жестокост в побоя отколкото братовчед си.

Майката Йорданка е заявила, че в Александрово има създадени настроения срещу семейството й след убийството. По думите й дори вървяла подписка за изселване на фамилията.

В селото дори има насрочен протест.