КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Една от жертвите на полицейското насилие: „На тях това им доставяше удоволствие да бият“

„Не е приятно да се говори след тези кадри, които излязоха, но по-добре така, за да се види, защото се изговориха много лъжи, даже от бившите вътрешни министри. Младен Маринов твърдеше, че бити протестиращи няма, а само бити полицаи, Сега какво ще каже по въпроса“. Това коментира днес пред бТВ един от пострадалите при полицейското насилие от 10 юли 2020 г. Жоро Георгиев. „На тях това им доставяше удоволствие, което е неприемливо“, добави той.

„Бях на първа линия, скандирахме, имаше обидни думи, но все пак за протест, това е нормално, те трябва да са подготвени да издържат на това, полицаите влязоха в тълпата без никакво предупреждение. Провокатори имаше, но те никога не са били арестувани. Те са по-назад, хвърлят нещата и си тръгват. Отнасяме го тези на предна линия“, обясни още той.

Вчера двамата бивши вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски заявиха, че не са укривали данни за извършено престъпление. Утре в парламента се свиква извънредно заседание заради полицейското насилие под колоните на Министерски съвет през лятото на миналата година. И пак за утре е насрочен протест пред Народното събрание. А хората там ще искат справедливост, съд и затвор за всички лица, участвали в изпълнението, както и на тези разпоредили, допуснали и укривали това насилие.