Коментари

Експерт: Инцидентът с главния прокурор е изключително опасен

Като изключително опасен инцидент определи Атанас Русев от Програма „Сигурност“ на Центъра за изследване на демокрацията взрива пред кортежа на главния прокурор. По думите му има много сложна и прецизна организация, за да се осъществи това.

„Виждаме поставено взривно устройство с осколки на публичен път, където има постоянен трафик. Изключително опасен инцидент. При такъв тип деяния няма как да контролираш абсолютно всички фактори. Не дай си боже да беше минавал нормален граждански автомобил, интерпретациите щяха да са съвсем различни“ коментира той в интервю за предаването „Преди всички“.
Атанас Русев не смята, че случаят е инсцениран.
Цялото политическо напрежение, което тече вече втора година, поставя в много специфичен контекст всякакви подобни събития и в случая го омаловажава, изказа мнението си още той.
По думите му има начин да се сдобиеш с взривни вещества в България:
„Вероятно е трудно, но не е невъзможно. До момента не е казано, че това е взривно вещество, закупено с легален произход. Имаме достатъчно примери, когато се произвеждат саморъчни взривни устройства. Трудно е да кажем за произхода, преди специалистите да кажат какъв тип е било самото взривно вещество“.
Според него след случая към НСО ще има много въпроси./БНР/