България

Задържаха скандален митничар за 72 часа в ареста

От прокуратурата обявиха тази вечер, че задържаният митничар от Капитан Андреево Петър Янчев Иванов с наркотици, е задържан за 72 часа от обвинител. Той вече е с повдигнато обвинение и е за разпространение на наркотици. Стойността на дрогата, която беше намерена вчера в колата му от полицията в Стара Загора е 300 365 лева. Предстои да бъде внесено и искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение.

В Свиленград днес се говори, че арестуваният е човек на шефа на агенция „Митници“ – Павел Тонев. След няколко дни е трябвало да бъде назначен за шеф на смяна на МП Капитан Андреево, където работи, твърдят запознати.

Колеги на задържания имат съмнения, че конкурсът, макар че е бил открит е проведен, така че да бъде спечелен от 37-годишния Иванов. Завършилият УНСС през 2011 г го спечелва. Митничари казват, че заповедта за назначаването като началник смяна е била подготвена и е била на бюрото на Павел Тонев. Въпросното назначение, ако не се беше случила засечката от старозагорската полиция, е трябвало да стане най-късно до средата на другата седмица, шушукат в средите на митницата в Свиленград.

Освен това Петър Иванов минава и за човек на Стефан Марашев, който беше дългогодишен шеф на митницата в Свиленград. Той е председател на конкурсната комисия, която допуска Иванов до надпреварата за длъжността „инспектор в териториалната дирекция на агенция „Митници“, митнически пункт Капитан Андреево.

В Свиленград днес усилено се говори, че Марашев и Иванов са били по-близки в комуникацията си по време на работа и че след пенсионирането си Марашев е поискал, той да бъде назначен за началник смяна.

През годините Стефан Марашев влизаше на няколко пъти в медиите. Той беше отстраняван от работа, а след това възстанояван от съда. След това беше пеместен на работа в друг град.

От агенцията днес не коментираха нищо по скандалния случай.

One thought on “Задържаха скандален митничар за 72 часа в ареста

  • Donowan

    Селска торба, нищо, че е от Стара Загора, какъв старши, какви пет лева,? До там ли я докарахме такива гербаджийски боклуци да управляват.

Коментарите са затворени.