Новини

Започна кампания „Бъди мобилен, бъди отговорен“ в Хасково

В Хасково днес започна превантивната кампания спрямо водачи на електрически тротинетки и велосипеди, съобщиха от ОД на МВР.

Общинари, полицаи  и доброволци от Младежкия център в града са споделили основните изисквания и забрани при управлението на велосипеди и тротинетки по повод началото на лятната ваканция.

Акцент на кампанията е заостряне вниманието на младежите и техните родители към правилата за безопасно поведение по пешеходните зони и улиците.

Кметът на Хасково Станислав Дечев е заявил, че кампанията е отворена за всички, които искат да се включат в нея, за да има лято без инциденти.

Началникът на Пътна полиция гл.инспектор Димо Чобанов е разяснил, че на територията на областта няма регистрирани произшествия с млади хора, използващи тротинетки. Той подчертал, че при управлението им трябва да се използват задължително светлоотразителни елементи върху видимата част на облеклото, които позволяват водача лесно да бъде забелязан.

Доброволци от Превантивния център раздали разяснителни брошури на водачи и пешеходци, както и на деца и младежи, използващи индивидуални електрически средства.

сн. ОД на МВР Хасково