НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Зачестяват инцидентите с тротинетки в Хасковско, започват кампания

Зачестяват инцидентите с електрически тротинетки. Хасковлии се оплакват, че към 19 часа, когато се разхождат в центъра на града няма нито полицаи, нито общински служители от КОРЗ.

Днес на пресконференция кметът на Хасково Станислав Дечев и шефът на Пътна полиция Димо Чобанов съобщиха, че двете институции ще проведат акция заради тротинетките, които се ползват от деца, въпреки че законът позволява на тийнейджъри, навършили 16 години. Оказва се, че родителите не знаят за тази подробност, съобщи Димо Чобанов, който разясни, че глобата е от 20 до 50 лв.

Станислав Дечев и администрацията му са набелязали пък редици инициативи, с които се надяват, че ще ограничат нарушенията. От кметството ще раздават светлоотразителни тиранти, гривни, заедно с Пътна полиция ще направят беседи.

Следващата седмица ще бъдат готови информационните материали, които ще се раздават заедно с доброволци от Младежки център, Превантивно информационния център към Община Хасково, ще се включат и доброволците от БЧК Хасково. В информационната кампания БЪДИ МОБИЛЕН, БЪДИ ОТГОВОРЕН!, са предвидени и други прояви.

Според Димо Чобанов от началото на годината инцидентите с тротинетки в региона са 5-6 случая.

Хасковлии настояват за по-строг контрол поне в централната градска част, какъвто сега нямало.