БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Зимата отново изненада България

Тежка зимна обстановка в много области на страната. Оказа се, че първият сняг и зимата отново изненадаха службите. Има затворени ключови пътища.

Семейство с деца е блокирано в кола преди прохода „Шипка”. Автомобилът на семейството е затрупан под снежни преспи.

Напълно затворени за движение са Проходът на Републиката и проходът „Шипка“, ограничено е движението по АМ „Хемус“ в района на Варна, затворен за движение за всички моторни превозни средства поради навявания е и пътят Шумен-Силистра. Придвижването на товарни автомобили е и автомагистрала „Тракия“ в посока София от 156-и до 208-и километър е блокирано.

Във Варна обстановката започва да се усложнява. По автомагистрала „Хемус“ е ограничено движението за автомобили над 12 тона. Два полета от и за летище Варна са отменени заради лоши метеорологични условия.

Тежка зимна обстановка в цялата старозагорска област. Напълно затворени за движение са Проходът на Републиката и „Шипка“. Затворена за движение на товарни автомобили е и автомагистрала „Тракия“ в посока София от 156-и до 208-и километър.

Затворен за движение за всички моторни превозни средства поради навявания е пътят Шумен-Силистра. Поради намалена видимост към 06:00 ч. е затворен за движение и първокласният път Шумен-Разград-Русе, съобщиха от полицията.

Въвежда се временно ограничение на движението по Ришкия проход за тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Екипи на полицията са на място и следят за спазването на въведените ограничения.

В Северозапдна България снежната покривка е около 40-50 см. Там има селища без ток.

В София снегът е около 20 см. В столицата има заледени участъци.

Увеличават се случаите на паднали дървета в София и Пловдив.

сн. Meteo Balkans