България

Иван Гешев няма да се срещне с Корнелия Нинова

Среща между Главния прокурор Иван Гешев и лидерът на БСП Корнелия Нинова няма да има, съобщиха от прокуратурата. Днес двамата трябваше да се срещнат по искане на Нинова. Тя е поискала да предостави информация за водените разследвания за водната криза в Перник.

Поради публично заявеното намерение да бъде проведен брифинг в Перник от председателя на ПГ „БСП за България“ г-жа Нинова, с основна тема – срещата в Прокуратурата на Република България, същата беше отменена от главния прокурор, информират с прессъобшение от държавното обвинение.

Прокуратурата на България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект, се казва още в информация до медиите.

От прокуратурата посочват, че обществото периодично ще бъде информирано за разследванията с водата на Перник.

По-късно, тя съобщи, че след отменената среща му е задала писмено въпросите, които са три. Има ли образувани досъдебни производства във връзка с водната криза. Ако има такива, срещу кои лица са те и по кой член от Наказателния кодекс и води ли се разследване по договора за ремонт на стената на язовир „Студена“ на стойност 32 милиона лева.