България

Извадиха тримата затрупани работници в тунел „Железница”

Трима души бяха затрупани при срутване в новостроящия се тунел „Железница” . Всички са извадени и са откарани в Благоевградската болница.

Около 10:40 часа е получен сигналът за срутването в едната тръба на строящия се тунел, който е част от автомагистрала „Струма“.

По официална информация на консорциума, изграждащ съоръжението, скална маса се е срутила по време на изкопни работи и е затрупала трима от работниците.

Леко пострадал е и багеристът, който е работил на място. Веднага е организирана спасителна операция с пет медицински екипа, пожарни коли, както и спасителни групи от самата фирма.

Най-тежко пострадалият 31-годишен мъж е в реанимация и всеки момент ще бъде транспортиран към Военномедицинска академия в София.

Полицията отцепи целия район на инцидента. 

Пострадалите бяха настанени в държавната и частната болница в Благоевград. С тежки гръдни травми единият от тях е приет в реанимация, като се очаква да бъде транспортиран за ВМА. С множество травми са и другите двама, но към момента състоянието им е стабилно.

На три смени се работеше при прокопаването на новостроящия се тунел.

Изпълнител на „Железница“ – най-дългия шосеен тунел у нас, е Консорциум „АМ Струма тунел 2018“, в който участват: „Джи Пи Груп“ , „Глобал кънстръкшън“ и „ВИА План“.

Стойността на договора е над 185 млн. лв. без ДДС.  Изграждането му започна в края на октомври миналата година. По проект обектът трябва да е готов в началото на 2022 г.

Това е вторият инцидент на новостроящия се тунел – в началото на февруари тази година работник пострада леко при връзване на арматура. /БНР/

Снимка: OFFnews.bg