България

Камиони не могат да преминават през „Петрохан“

Заради започналите снеговалежи обаче има закъсали тежкотоварни камиони, поради което е забранено тяхното движение по много пътища в Русенска, Разградска, Шуменска, Плевенска и Врачанска област, както и в Смолянско и през прохода „Предела“.

Тежки камиони не могат да преминават и през прохода „Петрохан“.

Сняг вали на проход „Петрохан“. Снежната покривка е около 10 сантиметра, духа силен вятър. Четири снегопочистващи машини работят на терен. Няма проблеми със закъсали автомобили, съобщиха от Областно пътно управление Монтана. Оттам напомниха, че през прохода е забранено преминаването на автомобили над 12 тона. Не тръгвайте на път, ако колата ви не е подготвена за зимни условия. В останалата част на област Монтана няма съществена снежна покривка.

В област Враца тежкотоварни камиони могат да се движат само по пътищата между Враца и Оряхово и Плевен- Бяла Слатина-Борован, и то задължително с вериги. Засега няма данни за закъсали превозни средства.

За движението през прохода „Шипка“ няма ограничения. Снежната покривка е десетина сантиметра и пътят се почиства от 4 машини./БНР/