България

Камион прегази дете на пътя в с. Прилеп

Товарен автомобил прегази 6-годишно момченце в района на руенското село Прилеп. Инцидентът е станала днес около 15,30 часа.

Детето е загинало на място. Шофьорът на автомобила – 57 годишен мъж е станал жертва на саморазправа на близките и роднините на загиналото дете. Седем мъже са задържани заради смъртта на шофьора.

По първоначална информация 6-годишното момче от сунгуларското село Везенково е изскочило внезапно на пътя и е било блъснато от преминаващия товарен автомобил.

Близките и роднините на загиналото дете от село Везенково са празнували личен повод близо до мястото на инцидента. По думите на спътник на 57-годишния мъж с него е започнала саморазправа. Към мястото на инцидента се насочват ромска компания, близки и роднини на детето, които празнували в къща край пътя. Те са нападнали 57-годишния шофьор, който е жител на варненския квартал Аксаково.

Свидетелят успял да избяга и е откаран със случаен транспорт извън с. Прилеп, откъдето успява да сигнализира на тел. 112 за осъществените действия.

Дошлите на място полицейски служители констатирали смъртта на 57 годишния водач.

Началникът на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов коментира, че вероятно причината за ПТП-то е внезапното излизане на детето на пътното платно.

„Към момента имаме задържани общо седем лица, като три са роднини на детето“, обясни той и посочи:

„В 15:20 часа постъпи сигнал за ПТП между товарен автомобил и пешеходец. Идвайки на място колегите констатират смъртта на 6-годишно дете, като в близост до трупа на детето е имало спрял товарен автомобил. Установено е, че водачът е бил вътре в камиона без жизнени показатели. Установени са роднини на детето, които след инцидента са нападнали шофьора, нанесли са му побой като тепърва ще се установяват причините за смъртта на водача на товарния автомобил“.

Той подчерта, че тече специализирана полицейска операция с участието на жандармерия, но по думите му към настоящия момент няма напрежение.

„Няма спирачен път. Детето рязко е излязло на пътното платно. След като блъска детето водачът на товарния автомобил спира и роднини, които са празнували в близост до произшествието и да тръгнали да се саморазправят с шофьора“, добави Павлов.

По случая е образувано досъдебно производство. Към момента се извършва оглед и се провеждат процесуално-следствени действия за установяване на причините за смъртта на водача.

В момента се извършват разпити на хората, които са участвали в саморазправата, каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който е на мястото на произшествието.

Пострадалият шофьор има видима рана само на крака и към момента не може да се определи причината за смъртта му, каза още прокурорът.

Задържаните седем мъже са отведени в Районното полицейски управления в Карнобат.

До приключване на огледа пътят през Ришкия проход е затворен. Трафикът се пренасочва по обходни маршрути. Регулирането на движението се осъществява от служители на „Пътна полиция“ при Районно управление – Сунгурларе./БНР/