КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

К. Петков: Правете си срещите, но вижте бюджета. Няма да съм конкурент на Румен Радев

„Правете си коалиционните срещи, говорете си, но вижте бюджета.  Той трябва да се приеме, ако може другата седмица-би било идеално. Пари има и защото събираемостта се качи“. Този коментар направи по БНТ финансовият министър Кирил Петков.

А за депутатските заплати, той заяви: „Много е по-важно каква работа вършат депутатите. Заплатите са толкова малък детайл, че даже нямат значение. Има много големи заплати на много различни места, за които не се чува.

Кирил Петков смята още, че не всички са маскари и крадци.

„Имах лека фрустрация през последните години, ходих на протест. Видях, че ако искаме да променим системата, това трябва да стане отвътре. Доволен съм, защото хората видяха, че може да има промяна в управлението и да има стандарт да сме качили очакванията. Трябва да се изисква от всеки един от държавната администрация“, каза още той.

На въпрос дали би се кандидатирал за президент, Петков категорично обясни, че няма да е претендент. „С радост бих подкрепил президента Радев. Той доказа, че може да дава свобода на свободните хора да действа напред. В никакъв случай не бих бил негов конкурент. Човекът се справя идеално“, допълни Петков m,eo ?KJ.