Спорт

„Левски на левскарите“ иска да стане мажоритарен собственик на „синия“ клуб

„През 2020 година г-н Сираков лично ме помоли да звъня по фенклубове, за да гласуват за него във Фейсбук да получи контролния пакет акции. Тази година г-н Сираков узурпира тези акции, той на практика ги открадна. На 9 април той каза „Аз съм мажоритарният собственик“, маските паднаха“. Това заяви Пепи Димитров относно собственика на Левски Наско Сираков.

На пресконференция днес „Левски на левскарите“ обяви, че основната цел на организацията е да стане мажоритарен собственик на клуба. „На 2 декември се проведе общо събрание, на което с гласуване бе препотвърдена основната цел на организацията – връщане на Левски в ръцете на народа. Съвсем скоро „Левски на левскарите“ ще придобие пакета от акции, които в момента са собственост на Тръст Синя България, по този начин „Левски на левскарите“ ще стане миноритарен акционер в клуба. Това е символичен акт, който е първа стъпка към крайната цел – мажоритарния пакет акции“, каза председателят на Управителния съвет на организацията Димитър Костадинов.

„Как ще издържаме и финансираме клуба, когато изпълним тази свята цел, която сме си поставили? Преговаряме със стратегически партньори, богати хора, които да инвестират в клуба срещу придобиване на миноритарни акции, както и като рекламодатели. Но има една основна пречка, която пречи на сключването на договори. Клубът в момента се управлява от едно лице, което е в тежки финансови зависимости към една компания, която е на входа и изхода на клуба“, допълни Костадинов.

„В края сме на една нещастна година за нас левскарите. Бих я характеризирал с една дума – година на демаскирането. Спомняте как завърши 2022 година – обединена публика, отбор, един юмрук, както всичко сме си мечтали. Никога досега собственик или президент не е казвал „Ай, сиктир“ на Сектор Б. Сектор Б остави седем месеца мажоритарния собственик да покаже как може да управлява този клуб. Вече лъсна, че клубът не се управлява от мажоритарния собственик – публична тайна е как се взимат решенията, в клуба има хора, които са спуснати от спонсора. Левски е създаден да говори истината – ако искат да станат собственици, ще имат пълната подкрепа от Левски на левскарите. Хем искат да са в миманса, хем да управляват Левски. Левски трябва да бъде ръководен от човек с морал“, каза известният привърженик на „сините“ Пепи Димитров.

Костадинов потвърди, че бившият треньор на тима Станимир Стоилов продължава да бъде член на УС на „Левски на левскарите“ и участва във взимането на решения на организацията. В четвъртък пресконференция ще дадат собственика на Левски Наско Сираков и изпълнителния директор Даниел Боримиров, а на въпрос какво очаква от нея, Костадинов каза: „Очакваме нова орбита“, визирайки думите на Сираков преди проваленото прехвърляне на акциите на милиардера Драган Шолак в началото на годината./БНР/