Новини

Лекция за безопасния интернет слушаха хасковски ученици

Безопасният интернет беше първата тема, която чуха днес учениците от хасковската математическа гимназия. Заниманието беше част от започващата за седма година Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която е съвместен проект на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката.

Присъстващите в залата имаха възможност да проверят силата на своите пароли. Освен това гимназистите получиха съвети как да се държат във виртуалната среда.

ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ участва за втори път в проекта.

Инициативата беше представена от председателя на окръжния съд Миглена Тянкова, колегата й от същото съдилище – Стратимир Димитров, председателят на районния съд Пламен Георгиев и Дарина Славова от Окръжна прокуратура. Лектор в първия ден бе Антоанета Василева националния център за безопасен интернет. В програмата участва и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Хасково.

Предстоят лекции за независимостта на съдебната власт, детското насилие в училище, за децата като жертви и извършители на престъпления, мястото и ролята на видеоконферентната връзка, правото на потребителите и престъпленията в транспорта.