НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Маскирани полицаи завардиха Харманли, арести и в Хасково/ВИДЕО/

Няколко души бяха задържани при спецоперация на хасковската полиция до обяд. Първият арест беше в ромския квартал на Хасково. Там криминалисти изведоха от частен дом двама души. Арести бяха извършени и в Харманли. Там под ударите на полицията попадна и 12-годишно дете, което беше заловено с наркотици.

В Града на Белоногата се включиха и маскирани полицаи.

Полицейската операция е насочена главно срещу купения вот. Началникът на РПУ Хасково – Мирослав Христов информира, че обект на акцията са и наркотиците, и кражбите. По думите му се проверяват заложни къщи и лица от криминалния контингент.

Към 15 часа няма заловени купувачи на гласове, въпреки че полицията разполага с оперативна информация.

В Харманли към обяд бяха проверени 71 души, 15 заложни къщи и офиси за бързи кредити, 1 обект, в който се е предполагало, че се купуват гласове. Там бяха арестувани двама души с наркотици.

Гражданите, които станаха обект на полицейската проверка са на мнение, че този, който иска да купува гласове ще намери начин да го направи. Мъж на средна възраст в Харманли сподели пред журналисти, че тази година много по-малко са говори, че някой пазарува гласове за вота в неделя.

Има два сигнала за купуване на гласове. Те са от Димитровград и Свиленград. От прокуратурата са отказали да образуват досъдебни производства.