БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

МВР е получило данни от испанските власти за пране на пари по случая „Барселонагейт”

Българското МВР е получило материали от испанските власти по т.нар скандал „Барселонагейт“, съобщи министър Бойко Рашков в ефира на TV1. По думите му тези материали ще бъдат предадени на прокуратурата, въпреки че неговите очаквания не са големи, стана ясно още от изказването му.

„Проучваме внимателно материалите в момента и планираме да предприемем някакви действия… Според испанските власти, те са стигнали до този извод, най-вероятно се касае за пране на пари. Ще се потвърди от действията, които ние ще извършим, и от фактите, които установим“, посочи Рашков.

Скандалът е заради къща и луксозен бутик, придобити от семейството на Борислава Йовчева, чрез имотна сделка, за която стана ясно след журналистическо разследване в испански вестник. За Йовчева се твърди, че е близка до бившия премиер Бойко Борисов.

Рашков намекна в изказването си, че по скандала става дума за пране на пари. Преди дни главният прокурор Иван Гешев заяви на изслушване в Брюксел, че очакват материали от Испания и затова няма напредък по разследването.

Сега обаче вече документите са в България и е на ход държавното обвинение.