Коментари

Много им се събра на управляващите този месец

Широко прокламираната новина за небивалия успех на родните ни управници, свързана с приемането на България в т.нар. шенгенско пространство, започва да придобива съмнителен характер и замирисва на поредната шарлатания!

Цитираното само и единствено от български проправителствени медии решение на нидерландския парламент да „пусне“ България в Шенген много напомня на една хубава нашенска поговорка, която гласи: „те не го пускат в село, а той пита за къщата на попа“!

Очевидно кризисната пропагандна акция е замислена от същите получовеци, които направиха и изядоха изродската торта гарнирана с човешки глави и крайници по случай Рождество Христово!

Много им се събра на управляващите през този месец и явно търсят „отдушник“…. Първо варварското отношение към един паметник, което на всичкото отгоре се оказа и абсолютно незаконно. Т.е. налице е длъжностно престъпление, извършването на което бе охранявано от над 500 полицаи! Българският народ никак не хареса този вандализъм и това личи от факта, че изказалите се в негова подкрепа бяха малцина и то все хора с доста съмнителна репутация – предимно доказани доносници и ренегати. После дойде и „коледната магия“ за изроди, където шепа дехуманизирани девианти плюскаха детски ръчички! Този фрагмент от системно провежданата от „демократичната“ общност украинска пропаганда предизвика вълна от откровенно и неприкрито отвръщение и погнуса. И за капак на всичко, в Ирландия задържаха кораб натъпкан с кокаи, който е собственост на уважавания от властта бизнесмен Кирил Домусчиев – приятел на Борисов! Това е много тежък имиджов удар за самопровъзгласилите се евроатлантици и демократи у нас, които пледират, че единствени могат да ни поведат към светлото европейско бъдеще.

В тази нелицеприятна ситуация „пекарите“ на изродската коледна торта решиха да ни окъпят с „благата вест“, че пътят ни към Шенген е осветен след някакво, за момента имагинерно, решение на парламента в Нидерландия. Проблемът е, че единствената информация, която фигурира на официалната страница на ‘скупшината“ на дъчманите е свързана с избора на председател от 21 декември! Някой си Мартин Босма е поел председателството на камарата на представителите и толкова. Липсва каквато и да било информация за гласувани решения свързани с разширяването на шенгенското пространство.

В този ред на мисли, парави впечатление, че и в нидерландската преса липсват каквито и да било публикации относно „зелената светлина“ за България и Румъния, което е меко казано странно с оглед на това, че темата е обществено чувствителна – все пак става въпрос за приемането на почти 30 милиона души, колкото е населението на Румъния и България, в митнически съюз!

Но най-интересно е, че в Румъния също отсъстват еуфорични публикации свързани с обвитото в секретност „среднощно“ „инфаркто“ гласуване на нидерландските депутати – нищо, нула! Все пак това би трябвало да се счита за „небивал“ успех и в северната ни съседка и тамошният политически елит трябваше да зарадва народа си за Рождество! Защо румънците мълчат цяло денонощие? Време е Кирчо и Лена да ги информират най-сетне, че и те са приети в Шенген, защото очевидно още не знаят.

С две думи, остава едно тягостно усещане, че цялата история е скалъпена в централата на ДБ или от другата шайка инфантили наричащи се „промяната“. Докато не видя някакъв официален документ или не чуя нещо по въпроса от официално лице отговорен фактор в Нидерландия, ще считам тази „новина“ за поредната измама на група парапетаджии и заслужилия народен артист Борисов!

Ако бъркам ще се извиня, но нека те представят неоспорими доказателства за великото гласуване в Нидерландия – черно на бяло!

Коментарът е на Страхил Ангелов и е публикуван в svobodnoslovo.eu