НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

М. Ангелов неправил списък за рокади, К. Панева мълчи за водача на ДБ

Старият областен управител на Хасково – Катя Панева сдаде властта на новоназначения Минко Ангелов днес.

На наш въпрос към Панева, дали ще оглави листата на „Демократична България“ за изборите на 2 октоври, тя отговори: „Повече от 15 г. съм се занимавала с политика и имам желанието да помагам за изборите, независимо от водача. За мен това е кауза – вярвам, че трябва да има млади и интелигентни хора, които да се борят за бъдещето на България“.

Така не стана ясно дали преговорите между ДБ и „Продължаваме промяната“ за обща коалиция са напреднали.  

„Нашият основен приоритет и задача е да организираме честни и прозрачни избори. Изключително важно е да върнем доверието на гражданите в държавните институции и изборния процес“, каза Минко Ангелов.

Това ни провокира да го попитаме, да очакваме ли в този му двумесечен мандат да излезе нов списък с евентуални рокади в държавни органи, той обясни, че областният управител предлага смените, а министрите са тези, които ги правят. И уточни, че той не е правил списък.

Предишният път, когато бе областен управител обаче от поверената му администрация изтече списък с набелязани хора за смяна. Някой от тях бяха извършени, а за другите не му стигна времето.

На брифинг в областна администрация днес Минко Ангелов завоалирано съобщи, че негов заместник ще е Мартин Узунов. Той бе заместник и в предишното служебно правителство.