Спорт

Наградиха детските шампиони от държавното по тенис в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев награди шампионите в Държавното лично първенство по тенис на закрито за деца до 14 годишна възраст. Организатор на първенството е Тенис клуб Хасково 2015.

При момчетата на финала на закритите кортове на Кенана един срещу друг се изправиха Александър Василев от ЕЛИТ Варна срещу Робърт Гавани от МГ Спорт – София. Шампион стана Александър Василев от ЕЛИТ Варна.

При момичетата в оспорван финал се срещнаха Ева Николова от Пловдив 81 и Габриела Иванова от Черноморец Бургас. Купата на държавен шампион до 14 години спечели Ева Николова.

Основателят на Тенис клуб Хасково 2015 Димитър Господинов съобщи, че през април Хасково ще бъде домакин на Международния турнир ITF – валиден за световната ранг-листа до 18 години за момчета и момичета.

Световният тенис-форум ще се проведе за 25 път в Хасково, а това е изключително признание за тениса в България и в частност за тенис-школата в Хасково. „Това е единственият световен спортен форум, който се провежда в града ни и този факт заслужава да бъде изтъкван“, коментираха организаторите на Международния ITF – турнир от Тенис клуб Хасково 2015.

сн. община Хасково