НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Назначиха Катя Панева за областен управител на Хасково

С решение на Министерски съвет от днес за областен управител на Хасково е назначена Катя Панева от ДСБ. На последните избори димитровградчанката не успя да събере необходимите гласове, за да влезе в новия парламент. Панева потвърди новината пред Тaran.news.

Тя сменя на поста Минко Ангелов, за който неофициална информация казва, че ще му бъде предложен пост в София. През последните седмици той постоянно е ходил в столицата на разговори, за да запази поста си. След изтичане на списък с имена, по които трябваше да бъдат извършени смени, шансовете на Минко Ангелов да запази поста са станали минимални, обясниха запознати. Списъкът с рокадите бе на бланка на областна администрация, което изобщо не се е понравило на властта в София.

А иначе, както вече писахме преди време, Катя Панева бе посочена като единствен претендент за поста.

За тази договорка се разбра още по време на коалиционните преговори в началото на декември, когато изтече информация, че ДСБ се е договорила да получи „пакет от заместник-министри, областни и заместник областни управители и набор от други ръководни държавни постове“.

Катя Панева все още не знае кога точно ще встъпи в длъжност. Запитана от нас, за зам.-областен управител, тя допусна, че то той ще е от „Продължаваме промяната“.