НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Наркоакция в Хасково, Димитровград и Свиленград, 4-ма в ареста

Канабис, кокаин и метаамфетамин иззеха в хода на проведена специализирана операция по линия на противодействие на дрогата, полицаи от Хасково, Димитровград и Свиленград. 918 грама канабис, 17 грама розови таблетки, реагиращи на наркотично вещество и 10 грама кокаин са иззели криминалисти от управлението в Свиленград. Те са открити в спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, шофиран от 26-годишен жител на града със спътник 30-годишен от град Черноморец. Момчетата са предали дрогата с протокол на служителите. По същото време в димитровградското с.Ябълково е проверен дом, обитаван от мъж на 39г. В една от стаите са открити 6 кофи и 3 полиетиленови плика с изсушена листна маса с тегло 5,5 кг., реагираща при полеви нарко тест на марихуана и кутийка с конопени семена. Полицаи от областния град са извършили проверка във вила в зона „Кенана“. В нея открили кафеникаво кристално вещество – метаамфетамин, което е предаден на разследващите от пребиваващия в къщата 23-годишен от Първомай. Четиримата мъже са задържани до 24 часа по образуваните 3 досъдебни производства./снимки/

В хода на акцията са конфискувани и 700 къса безакцизни цигари, иззети от магазин, намиращ се на АМ“Марица“. Служителите открили папиросите скрити в торба под дървен навес в близост до обекта, стопанисван от 43-годишен с адрес в любимчанското с.Белица.

В пункт за черни и цветни метали в Димитровград е установено, че се извършва дейност по разкомплектоване на излязъл от употреба автобус. Изяснено е, че действията се извършват от 31-годишен от града, който не е регистриран като търговец и не притежава  изискуемото по закон разрешение, издавано от РИОСВ-Хасково.

Двама непълнолетни са доведени в управлението в Хасково за кражби. 16-годишен е заловен за кражба на винтоверт и бормашина от незаключен „Опел“ в кв.“Орфей“, а 17-годишен – за проникване в гараж на улица „Зайчар“, откъдето отмъкнал велосипед, 2 винтоверта и инструменти. В управлението са доведени и 49-годишна от чирпанското с.Зетьова за кражба на портфейл на хасковлия, в който имало 160 лева и документи и 20-годишен, откраднал от складова база 2 стека и кашон с алкохол. Полицаите от РУ Хасково са установили и двама на 33г. и 20г. откраднали кашон с кафе от хранителен магазин на улица „Акация“. Всички заловени са признали действията си и са върнали инкриминираните вещи с протоколи.

На два адреса в Симеоновград и в къща в минералбанското с.Сираково са намерени общо 4 кубика нарязани дърва, незаконно придобити и без контролна горска марка.

При полицейската операция са проверени и 1922 лица, 931 МПС. Съставени са 27 акта, 184 фиша и 60 електронни фиша. Връчени са 19 електронни фиша. Извършени са проверки на 24 заложни къщи, 20 автоморги и сервизи, 35 увеселителни и 111 – търговски обекти. Задържани са 9 лица.