НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Непълнолетни момичета откраднаха кола и катастрофираха в Меричлери

Две непълнолетни момичета откраднаха автомобил и самокатастрофираха тази нощ. В 0,50 часа в РПУ Димитровград е получено съобщение от 21-годишен, който заявил, че паркираният пред дома му в Меричлери лек автомобил „Форд“ е откраднат.

В хода на издирването му, полицаите са открили колата изоставена и катастрофирала в близка улица. Заловили  са и двете момичета на 16г. и 17г., които били гостенки на момчето. След като то заспало, те решили да се повозят, взели му ключовете и по-малката подкарала колата. На улица „Д.Матевски“ я ударили в стълб и я изоставили.

Пред инспектор Детска педагогическа стая момичетата направили признания.

От полицията съобщават и за момиченце на 2 г., че е без опасност за живота след инцидент на пътя Меричлери – Димитровград. На третокласен път е възникнало произшествие с лек автомобил „БМВ“, шофирано от 28-годишна от Меричлери. След като е загубила управлението над колата, водачката е излязла в дясно от платното и се е ударила в крайпътни храсти и дървета. От удара е пострадала возещото се в колата дете, настанено за лечение в пловдивска болница.

Съставен акт.