БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Н. Ананиев от ПП: „Министърът на културата не е бил нито напушен, нито пиян

„Културният министър Атанас Атанасов не е бил нито напушен, нито пиян“. това каза по БНТ днес Настимир Ананиев от Продължаваме промяната. „Аз познавам Атанасов, който има много потенциал и го съветвам да съди тези, които твърдят, че е бил напушен или пиян“, каза още Ананиев.

Повод за коментара му стана вчершното видео, което бе заснето от министъра на културата от кабинета му, в което хасковлията видимо е разнежен от нещо.

Ананиев загатна все пак, че поведението му ще бъде коментирано, а коментарите са, че дебат дори ще има и в Народното събрание. „Трябва да се прецени как да се подходи, защото той е криворазбран от много хора. Познавам визията му – човек честен, некорумпиран, антипод на управлението на ГЕРБ. За мен той е неразбран с този клип, който е пуснал. Сега, дали е трябвало да го пуска в ролята му на министър, това може да се дебатира“, коментира още Ананиев. 

Вчера след като социалните мрежи бяха взривени от селфито, известни музиканти, актьори и други културни дейци поискаха оставката на Атанасов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък заяви пред БНТ за видеото: „Нелепо е. Грозно е“. А запитана дали трябва да бъде сменен Атанасов, тя отговори, че това трябва да го реши Кирил Петков, защото Атанасов е от квотата на „Продължаваме промяната“.

А министърът на културата все още не е направил изявление за случилото се.