Новини

Н. Ставрев и подкрепящите го партии: Започнаха репресии от институции в Хасково

Държавните и общинските институции в Хасково са започнали репресии срещу кандидат-съветници, които не са от ГЕРБ и ДПС. Това съобщиха на пресконференция днес лидерите на БСП, ПП-ДБ, България на регионите и „Спаси Хасково“. Всички те участват в обединение, което подкрепя независимият кандидат за кмет на областния град Николай Ставрев.

Всички те разказаха за различни случаи, при които има всяване на страх, репресии и заплахи от държавни институции. И според тях тази тенденция се засилва с идването на края на предизборната кампания.

Лидерът на социалистите – Камен Тодоров разказа, че полицията го спирала няколко пъти за алкохол. „Имаме сигнали от наши съпартийци, които са били предупредени, че не е добре да работят активно в кампанията“, каза той.

Златко Марчев от „България на регионите“ обясни, че за 10 дни са му били съставени 7 констативни протокола. „Работят по анонимен сигнал. Идват да проверяват дали раздаваме пари. Правят обиски без да имат разрешение, викат хора за обяснения. На входа на завода ми има постоянно патрулка“, разказа той.

Водачът на листата на „Спаси Хасково“ – Марин Райчев пък обясни, че е привикван от ДАНС на разпит дали във фирмата му се разпечатват свастики. „И това отново е по анонимен сигнал. Подобни проверки се извършват и на други хора от листата“. Лично Марчев е получил 5 акта за незаконни рекламни съоръжения, които всъщност са агитационни материали и са в негов имот.  Той обясни, че ги разполагат там, защото билбордите в града са заети от общината и ГЕРБ. Марчев информира и за хора, които са били заплашени, че ще бъдат уволнени.

Бившият министър на културата – Атанас Атанасов, който е водач ни листата на ПП – ДБ разказа на пресконференцията, че от няколко дни има хакерски атаки по неговия профил и на негов съпартиец. Атанасов дори разказа за случаи, при които хора са останали без работа, защото били членове на СИК от тяхната квота. „На среща в кв. „Каменни“ хора са били предупредени да не ходят на предизборна сбирка на ПП- ДБ. „Освен това цял ден докато снимахме видеоклип и бяхме с колите си, зад нас вървеше една и съща кола“, каза той и подчерта, че тези неща се случват предимно в райони на ДПС.

Кандидатът за кмет – Николай Ставрев пък заяви, че избори не се печелят със заплахи, а с работа. „Мои роднини са пресирани с проверки. И всичко това се случва след подадени анонимни сигнали“, каза още Ставрев.

Всички, които говориха на пресконференцията бяха категорични че няма да се поддадатт на страх и призоваха хората също да не се страхуват. Николай Ставрев заяви: „Не ни е страх от балотаж, защото ще спечелим. Няма да успеят да ни спрат тези, които се опитват да ни спрат“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление