България

Обвиненият за обезобразеното момиче: Пуснете ме, имам малко дете

„Не съм виновен, искам да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и затова искам да ми се смени мярката“. Това казва в последната си дума пред Районен съд Стара Загора Георги Георгиев, който в този момент отново е пред съдебен състав.

Мъжът бе посочен, че с макетно ножче е обезобразил ученичка, която му е приятелка. Лекарите са й направили 400 шева.

Прокурорът прави скандално изявление: „“Считам, че определението на Старозагорски районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия, е незаконосъобразно ине следва да бъде потвърдено, тъй като от събраните по делото доказателства, в частност от изготвената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на пострадалата не е причинена средна телесна повреда, каквото е обвинението за извършено точно такова престъпление. Ако се касае за извършено престъпление лека телесна повреда, вероятно то би било от частен характер, поради което считам, че следва да бъде отменено определението“, заявява прокурорът.

Въпреки думите му, съдът отсича: „По делото са събрани достатъчно косвени доказателства, чийто анализ сочи като автор на нападението и причинените увреждания именно обвиняемият. Безспорно, начинът на извършване на тези наранявания е изключително жесток, като това обстоятелство, наред с предишните осъждания на обвиняемия за квалифицирани леки телесни повреди, сочи и на реалната опасност същият да извърши престъпление. Последните факти разкриват жалбоподателя и като личност с висока степен на обществена опасност, склонен към прояви на тежка физическа агресия“.

Всичко това става ясно от разпространения протокол от съдебното заседание пред състав на Районен съд Стара Загора.

One thought on “Обвиненият за обезобразеното момиче: Пуснете ме, имам малко дете

  • ПЕПА ЖЕЛЕВА

    ТОЗ НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ РАЖДА А ГОСПОД МУ ДАЛ ЖЕНА И ДЕТЕ ЗАЩО ОЛЕ БЯСНА СЪМ И НЕЗНАМ КВО ДА КАЖА ВЕЧЕ ОСВЕН ЧЕ АЗ БИХ ГО УБИЛА ВЕДНАГИЧЕСКИ

Коментарите са затворени.