НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Обирът на Поща-та в Хасково влезе в съда

Най-големият обир в България след промените от 1989 г, този на хасковската Поща, влиза в съда. Това вече се е случило вчера, научи Taran.news. От прокуратурата са внесли обвинителен акт в Окръжен съд.

На 7-ми срещу 8-ми юни 2016 г., бе задигната сумата от 1 833 000 лв. Тогава група маскирани мъже проникват в сградата на Областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно състояние охранителя.

Извършителите в рамките на минути, влизат в трезора на пощата и чрез използване на металорежещи машини отварят три масивни метални каси, като от там отнемат парите и след това се оттеглят с предварително подготвени автомобили и маршрути.

Полицията арестува 5-ма души, но пред Темида ще бъдат изправени трима. Разследващите смятат, че „мозъкът“ на обира е шампионът по мотокрос Красен Кънчев – Красивия.

Taran.news научи, че двама от мъжете, които бяха задържани, а след това разследването бе прекратено срещу тях, възнамеряват да съдят държавата. При едно от гледането на делата за промяна на мярката за неотклонение, съдът излезе със становище, че по случая се говори за „разколебано обвинение”. Всички посочени от полицията и прокуратурата са на свобода.

Вече се чака разпоредения съдия да обяви дата за процеса.

Снимка: архив