КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Телевизионното облъчване от САЩ да започне сега

Днес ще бъде голям ден за телевизиите. Ще предават напоително и разширително встъпването на 46-я президент на САЩ. И ще го предават с такъв апломб, че ние зрителите ще трябва да си помислим, че едва ли не вече сме станали 51-ят щат на САЩ и трябва да охкаме и ахкаме от това, че Джо Байдън е избран за държавен глава на „най-великата държава“.

Няма да има чак толкова много превъзнесени и въодушевени българи от коронясването. Не са мнозинство тези, които ги интересува САЩ. Телевизиите ще останат с пръст в уста, защото няма да получат очакваният рейтинг. И правилно, защото това не е събитие, което ни вълнува чак толкова много. Даже ще е правилно да се каже: „Не ме брига“.

Пред екраните ще са най-вече онези, които преди години се възмущаваха, че всеки петък гледат руски филм, че България може да стане 16-тата република на СССР и пр.

Не трябва толкова силно да ни интересува нито Русия, нито САЩ. Защото искаме да бъдем независима държава, с всички условности и спорове, които може да се породят.

Но определено българските телевизии ще са от малкото, които ще ни облъчат с клетвата. С преки включвания, с извънредни новини, с кореспонденции. Чак до повръщане. Но много простичко може да се оттървем от тв безумието, което ни се подготвя – да сменим канала.

сн. news.bg