НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Оспорват изборните резултати и в Димитровград, и в Свиленградско

Жалби срещу изборните резултати има внесени вече и за Димитровград, и за свиленградското село Студена. От Административен съд Хасково съобщиха, че са образувани 3 дела до този момент.

Първото дело е по жалба на КП „България на регионите“. Оспорването е против Решение на ОИК – Димитровград, с което са обявени изборните резултати от проведените на 29.10.2023 г. избори за общински съветници в община Димитровград. Към момента съдът извършва проверка за редовност и допустимост на жалбата.

Другото дело е образувано по жалба на физическо лице в качеството му на кандидат за кмет на Кметство Студена. Той жали решението на ОИК – Свиленград относно обявяването за избран за кмет на кметството съответния кандидат.

Съдът е задължил жалбоподателя незабавно след получаване на съобщението за разпореждането по делото, да представи съответните доказателства, а ОИК – Свиленград – да представи в Административен съд – Хасково, цялата окомплектована преписка по издаването на оспореното решение, както и други актове и документи във връзка с него.

Както вече писахме, вчера е било образувано и дело за касиране на резултатите за избора на хасковските съветници.