НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Полагат нов асфалт на 3 участъка по магистрала „Марица“ в Хасковска област

Започва полагането на геомрежи, земна основа и нови асфалтови пластове по магистрала „Марица“ в три участъка, които са в Хасковска област. Както вече писахме по аутобана върви ремонт, а областният управител Стефка Здравкова е направила проверка как върви той. Ремонтът трябва да приключи най-късно до 31 декември 2020 г. Освен това, в участъка от 99-ти до 101-ви км, се предвижда да бъде подобрено отводняването, да се поставят нови пътни знаци, мантинели, шумна и пластична маркировка.

По отсечката край Свиленград, която е 2, 300 км, вече са положени първите насипи от ломен камък в основата на пътя и се изграждат армонасипите.

От пътната агенция уточняват, че участъкът от платното е построен през 80-те години на миналия век и за последно е обновяван през 1999 г. Оттогава досега на него са извършвани единствено частични ремонти на неравности по пътната настилка.

Поради ремонтната дейност лявото платно, посока Свиленград на АМ „Марица“ е затворено и движението се осъществява двупосочно в дясното платно. При преминаване през участъка скоростта поетапно намалява.

снимки: областна администрация Хасково