НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Полицията глоби кмета на Свиленград два пъти

Кметът на Свиленград е глобен с 50 лв., от полицията С радар е засечена служебната му кола да се движи с 67 км в час, а допустимата скорост в района на нарушението е 50. Заснемането е станало до бл. 7 на ул. „Сан Стефано“ в Свиленград.

След обработване на информацията, от ОДМВР – Хасково издават електронен фиш на името на Анастас Карчев в качеството му на кмет на Свиленград и собственик на служебната кола.

Фишът му е връчен на 9 октомври. Карчев не се е възползва да опише възражения, а го атакува пред съда в Свиленград.

Магистратите в граничния град обаче отменят санкцията. Преценяват, че има нарушения при описване на случая. Липсва вида на колата, марката, модела, регистрационният номер и ЕГН-то на градоначалника, въпреки че са приложени снимки в кориците на делото.

Тези подробности пречат на кмета да организира защитата си, мотивират се правораздавателите. Съдът все пак подчертава, че има нарушение и полицаите правилно са постъпили като са написали фиш.

Съдът отменя глобата. А кметът иска да му се възстановят направените разходи, които са 80 лв. Те ще бъдат платени сега от полицията.

Решението може да се обжалва пред Административен съд – Хасково в 14-дневен срок.

Всъщност кметът на Свиленград е глобен от полицията още веднъж. И отново е заради превишена скорост. И съдът в Свиленград за втори път отменя санкцията на ОД МВР Хасково. Санкцията отново е 50 лв, а превишението на скоростта във втория случай е с 15 км в час. Засечен е край бензиностанция.