НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Полицията хвана цаката на свиленградския кмет

За пореден път полицията хвана в нарушение кмета на Свиленград да шофира с превишена скорост. И от трети опит съдът в граничния град постанови Анастас Карчев да плати глоба от 100 лв. Магистратите този път не се съгласиха с доводите на градоночалника, че електронният фиш /ЕФ/ е негоден. Досега на два пъти  Карчев е хващан от органите на реда да управлява с превишена скорост, но след обжалване от негова страна, съдът не го глобяваше.

На 7 юли 2022 г до казино в Свиленград с техническо средство е засечена колата на Карчев. Скоростта била 79 км в час. Допустимата скорост в този район е 50 км в час. Връчването на фиша е станало едва през октомври 2023 г. МВР са го глобили със 100 лв.

След като му бил връчен фиша, Карчев за пореден път обжалвал пред съда. За разлика от предишните случаи, когато Карчев използваше различни хватки, за да падне санкцията в съда, този път не му се е получило.

Съдът казва, че на кадрите от снимковия материал, снет от записания клип, се наблюдава ясно автомобила и неговия регистрационен номер, визиран в електронния фиш. Освен това кметът не е посочил, че колата е била шофирана от друг човек. Карчев в жалбата си е написал, че в процесния ЕФ липсва, марка и посочен номер на заснетото МПС. Правораздавателите казват също, че нарушителят е съзнавал какво прави и че се движи с превишена скорост.

В крайна сметка Районен съд Свиленград потвърждава глобата на кмета от 100 лв.