НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Полиция и Жандармерия блокираха Симеоновград/ВИДЕО+АУДИО/

Полиция и Жандармерия блокираха Симеоновград днес сутринта. Там в момента тече акция. Проверяват се заложни къщи, чейндж бюра, търсят се обявени за издирване лица, търговски обекти.

В участъка бяха привикани лица от активния криминален контингент.

Освен това бе претърсен хранителен магазин, в който бе намерено голямо количество лекарства. Оказа се, че собствеикът няма право да ги продава. От полицията съобщиха, че става дума за 170 опаковки лекарства с надпис на турски език, без задължителния етикет на български език

Операцията се ръководи от директора на хасковската полиция Атанас Ненков.

/Чуйте какво каза той/

От ОД на МВР Хасково обощиха резултатите. А те са, че служители на ОДБХ са констатирали с протокол, че в магазина се съхраняват хранителни продукти от турски произход, също без български етикет. В друг от магазините служителите на НАП са констатирали нарушение, изразяващо се в неизравняване наличността на касата на обекта, за което са съставили протокол.

В хода на акцията, пътните полицаи следиха и за нарушители по Закона за движение по пътищата. В рамките на 6 часа са проверени 181 МПС и 206 лица. За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 6 акта, 27 фиша и са връчени на водачи 3 електронни фиша.