НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Полиция снима протеста в Хасково, цивилни ченгета сред хората

В петата вечер на антиправителствени протести в страната и Хасково се включи в тях. Стотици излязоха на централния площад, да поискат оставките на Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев. И тук хората се оплакаха от корупцията, от управлението, което бе наречено – диктаторско. И хасковлии са на позиция, че Иван Гешев проявява двоен стандарт в разследванията. Никой не се бори с престъпността по високите етажи, корупцията е много, трябват реформи във всички системи, катогерочни са хората.

На площада се чуха призиви, че президентът Румен Радев трябва да поеме управлението на страната след като сегашните си подадат оставките.

Около 200 души бяха на централния площад тази вечер, които заявиха, че действията им ще продължат и утре вечер. Тогава се предвижда и шествие по уличите в областния град.

Работа за полицията, която охраняваше протеста нямаше. Не бяха регистрирани инциденти и провокации. Криминална полиция обаче засне целия протест на видео. На място беше зам.-директорът на ОД на МВР Хасково Георги Бехов. Той отказа да съобщи, колко полицаи охраняват. Дали обаче знаеше бройката им не стана категорично ясно. Кое наложи цивилни полицаи да има сред протестиращите също остана неизвестно.

Атмосфера от протеста в Хасково може да чуете в секцията Аудио новини