Новини

Представиха официално стенопис в хасковско училище

Хасковското училище „Шандор Петьофи“ Хасково празнува 50 години от създаването си и представи официално най-големия стенопис върху сграда на образователна институция.

На официална церемония беше открит тържествено уникалният стенопис с лика на поета Шандор Петьофи върху фасадата на учебното заведение. „Това е един изключително красив и креативен проект, който се случи благодарение на съвместната работа на екипа на община Хасково, на целия колектив на ОУ „Шандор Петьофи“ и с изключителната подкрепа на „Институт Лист – Унгарски културен институт, София“, Национален фонд “Култура” на Унгария и партньорство със „София Графити Тур“.

Стенописът е посветен на 200 години от рождението на унгарския поет Шандор Петьофи, а негови автори са художниците от RAGS-  победители в конкурса за създаване стенопис на тема артистична интерпретация на популярното стихотворение на Петьофи „Любов и свобода“, съобщи заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева. Тя беше един от гостите на официалната церемония по откриване на проекта.