НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Премиерът: Минко Ангелов не е областен управител на Хасково/АУДИО/

Минко Анеглов временно е отстранен от поста на областен управител на Хасково. Това каза днес по време на парламентарния контрол премиерът Гълъб Донев. Той отговори на въпрос на депутата от БСП Смиляна Нитова, която искаше да знае дали държавата е предприела проверка срещу Минко Ангелов след изнесена информация, че той има участие в контрабанден канал.

Става дума за полицейска акция, при която криминалисти от Хасково хванаха над 8 300 парфюма. Тогава според сигнал на легия „Антимафия“ точно Минко Ангелов имал участие в него. Пак според този сигнал, който излезе в новинарски сайтове, той кадрувал на митницата.

От трибуната на Народното събрание Гълъб Донев заяви, че вече върви проверка от ДАНС, прокуратурата, МВР. Преди дни Минко Ангелов отказа среща с журналисти, за да говори по темата. Във Фейсбук той отрече това да е вярно.

Сигналът за аферата е подаден от Президентството. Минко Ангелов минава за доверен човек на държавния глава Румен Радев.

Какво точно си казаха министър-председателят и депутатът от БСП Смиляна Нитова може да чуете в звуковия файл:

Минко Ангелов направи коментар във Фейсбук. Той написа, че е сигурен в себе си и отрече да е участвал в контрабандни канали. „Целта не е Минко Ангелов, а Румен Радев“, пише още той.