НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Проверяват дали Таки стои зад лаборатория на „Капитан Андреево”, по документи е на Размиг Чакърян – Ами

Службите проверяват дали зад частната лаборатория за фитосанитарен контрол на ГКПП Капитан Андреево не стои Христофорос Аманатидис – Таки. По документи, тя е на Размиг Чакърян – Ами. Това съобщи по Нова тв зам.-министърът на земеделието Иван Христанов.

Поводът – изтекъл запис, на който се чува как мъжки глас убеждава шефа на Агенцията по храните Христо Даскалов да не пречи на работата на фирмата и уверява, че „там нямат общо с Таки-Маки”. По документи лабораторията на границата била свързана с Размиг Чакърян, известен като Ами, обясни Христанов, който е под охрана от НСО заради заплахи.

„Колеги от министерството, идвайки от името на други хора, на бивш политически лидер и министър, дойдоха и казаха, че има една документация – не искат договорът да бъде свалян. Те самите не знаеха за какво става въпрос. Искаха да не им падал договорът. Когато разбраха, че това е за „Капитан Андреево” те изпаднаха в паника, защото вече беше ясно, че там казусът е сериозен. Предложиха ми 500 000 лв. на месец срещу това да оставим договора и да си затворим очите. Това обаче няма как да стане”, каза още той по Нова тв.

Имало още един, който е заплашван и това бил Росен Костурков.  „В заплахата анонимен глас му казва: „Внимавай какво говориш в интервюта, ако не искаш да не си спиш вкъщи”, твърди Христанов.