БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Първите политически изказвания в 45-тото Народно събрание

Десислава Атанасова – ГЕРБ

“Отказваме да носим отговорност, ако страната бъде хвърлена в хаос и безпътица, за да може една или друга партия да спечели още няколко хипотетични депутати. Безвремието на един служебен кабинет ще бъде платено от всички български граждани – задълбочаване на икономическите проблеми, невъзможност на държавата да помогне на пострадалите от кризата. Злобата и жаждата за реваншизъм и мъст не са достатъчни да управляваш държава. Разбрахме, че Картаген трябва да бъде унищожен. Не сме разбрали какво следва след това. Шоуто трябва да приключи сега”.

Тошко Йорданов – „Има такъв народ“

„Няма смисъл да се лъжем, този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Имаме парламент, който е различен от всички предишни. Защото закъсня с 6 месеца, Закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказваха предсрочни избори. Този парламент е различен, защото в него има хора, които протестираха“.

Корнелия Нинова – БСП

„Искам да пресека всякакви спекулации, които говорители и интерпретатори заливат от екраните – не преговаряме със задкулисието за власт и пари. Не правим скрити договорки нито с Борисов за правителство, нито с ДПС за президент. Ние сме за открито, стабилно и честно управление, което да започне разграждане на паралелната държава и за компетентно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Няма да правим голяма коалиция“.

Мустафа Карадайъ – ДПС

„Трябва пластично управленско решение, което изключва чисто партийни кабинети. Изборите показаха, че е неоходимо ново начало, нов модел на управление, нов модел на отношение, нов подход към решаване на проблемите“.

Христо Иванов – Демократична България

“Не може повече да има център на власт, която да не подлежи на демократична отчетност. Изглежда, че НС ще може да свърши една от задачите – да отстрани от управлението Бойко Борисов и ГЕРБ и техните вечни партньори по консумация на властта – ДПС. С конституционни промени си поставяме за цел да прекратим предсрочно мандата на Иван Гешев. Ще работим за това той да бъде отстранен от поста главен прокурор, искаме реформа във ВСС”, както и на мандата на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ.“

Мая Манолова – „Изправи се! мутри вън!

„България се изправи и показа вратата на мутрите. Промяната е необратима, защото е в душите на хората. Няма да има лов на вещици. Трябва да се даде възможност на експертите да се развиват, но си вземайте партийните калинки от държавната администрация.