Спорт

Радослав Панталеев е полуфиналист на „Странджа“

Радослав Панталеев стана първият българин, който се класира за полуфиналите на Купа „Странджа“. Бронзовият медалист от световното първенство през 2019-а победи с 4:1 гласа литовеца Симонас Урбонавичиус в двубой от третия ден на най-стария международен боксов турнир в Европа. 73-ото издание на надпреварата е с награден фонд от 200 хиляди долара и е със „златен“ статут към Диамантената лига на ИБА.

Панталеев нанесе решителен удар по пътя към победата си още в първия рунд. Минута преди края той изпрати в нокдаун Урбонавичиус след много тежък удар в тялото. Това му осигури необходимото предимство, след което националът ни продължи по-уверено да върви напред и да търси успеха. Литовецът също показа добро ниво във втория рунд, но българинът не му остави никакъв шанс в третия и свърши своето.

На 25 февруари за място на финала Панталеев ще се изправи срещу Соеб Буафия (Франция). С победата днес националът ни си осигури минимум бронзово отличие.

Победи с по 5:0 съдийски гласа за Хавиер Ибанес над Махер Хатиб от Дания в категория 57 килограма и за Кристиян Николов срещу естонеца Стивън Аас при 80-килограмовите. При 60-килограмовите Радослав Росенов нокаутира Елияз Идриси от Дания. Отпаднаха в различните категории Николай Маринов, Светослав Гергов и двете ни представителки при жените Мелис Йонузова и Аслъхан Мехмедова.

Кристиян Николов откри с впечатляваща победа участието си на Купа „Странджа“. Младият боксов национал се класира за четвъртфиналите в категория до 80 килограма, след като надигра в София естонеца Стивън Аас./БНР/

сн. Фейсбук страница на БФбокс