Новини

Регламент, Тарифа, Декларация за Местни избори 2023

РЕГЛАМЕНТ, ТАРИФА И ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ИНФОРМАЦИОНЕН САЙТ Taran.news за предизборна кампания за Местни избори, 29 октомври 2023 г, съгласно изискванията на ИК

РЕГЛАМЕНТ
условия на „ФАКТОР БГ“ ЕООД

за провеждане на предизборна агитация в сайта Taran.news
Местни избори в Република България на 29 октомври 2023 г.
В предизборната агитация в информационен сайт Taran.news могат да участват всички партии, инициативни комитети и коалиции, както и кандидатите им за кметове, общински съветници, регистрирани за участие за изборите в Република България. Стартът и финалът на предизборната кампания са в съответствие с хронограмата на ЦИК.

Сайтът предоставя на всички, регистрирани за участие в изборите кандидати, партии, инициативни комитети или коалиции, едни и същи условия и цени за платени публикации. Тарифите за тези услуги са обявени, според изискванията на Изборния кодекс, пред Сметната палата.

Участниците в предизборната кампания, които желаят да провеждат агитация, подписват ДЕКЛАРАЦИЯ за съгласие с правилата на този регламент и провеждането на кампанията на сайта Taran.news, който е собственост на „Фактор БГ“ ЕООД. Материалите от предизборните събития се публикуват в сайта Taran.news

Представителите на регистрираните за участие в изборите политически партии, коалиции на политически партии и инициативни комитети информират сайта за предизборните си прояви най-малко ден преди тяхното начало. Съобщения за проявите в рамките на цялата предизборна кампания се приемат от 09:00 до 18:00 часа всеки ден на телефоните на сайта:

0885 238324- Христо Христов
e-mail: taran2057@abv.bg

Taran.news не носи отговорност за неотразяване на предизборно събитие, за което не е получена информация по този ред.

Всички предизборни материали се заплащат авансово. Заплащането е според Тарифа, неразделна част от този Регламент и валидна за всички участници в изборния процес.

Упълномощените представители на политическите партии, коалиции и инициативни комитети заплащат стойността на политическата агитация директно в медията, без посредничество, за да бъде гарантиран минималният и коректен размер на плащанията. Всички представители на политически партии, коалиции, и независими кандидати са длъжни да спазват Изборния кодекс, както и нормите на действащото в България законодателство. Ползващите Taran.news за предизборна агитация са длъжни да спазват принципите на коректност и етично поведение.

Всеки от участниците в предизборната кампания, който посредством своя изява накърни интересите на други лица и така предизвика правото им на отговор, заплаща стойността на отговора. Цената на публикацията на засегната страна се заплаща от предизвикалия правото на отговор и се определя съгласно приложената тарифа. Искането до медията може да се направи в срок до 24 часа след направената публикация. Отговорът се публикува без коментар.

Taran.news няма да публикува никакви предизборни материали 24 часа преди изборния ден и в изборния ден, съгласно Изборния кодекс.

Сайтът Taran.news е само доставчик на информация и не носи никаква отговорност за изявленията, направени по време на предизборната кампания, както и за съдържанието на готовите продукти, предоставени за агитация от централите на политическите партии, коалиции или инициативни комитети, или от фирми, разпространяващи агитационни материали в рамките на Кампания за Местни избори в Република България на 29 октомври 2023 г. При получаване на готов материал за публикуване, Taran.news не носи отговорност за съдържанието му.

Taran.news не редактира информация, подадена от предизборен щаб, ако за това няма изрична договорка между медията и съответния представител.

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

от …………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

представляващ ……………………………………………………………………………………………………………………………….
/ кандидат, партия, коалиция, предизборен щаб, и др./

Запознат съм с Регламента за предизборна агитация в сайта Taran.news и с Тарифата за  заплащане на предизборните материали. Приемам условията и правилата за водене на предизборна кампания за Местни избори в Република България на 29 октомври 2023 г в сайта.

Дата……………. Упълномощено лице:…………………

 

РЕКЛАМНА ТАРИФА

 

Една публикация – 160 лв

10 публикации – 1 550 лв

Аудио репортаж за 24 часа в секцията Аудио новини  до 2 мин – 250 лв.

Излъчване на видеоматериал за 24 часа, предоставен от кандидата – 450 лв

 

Рекламен банер – 300х250 – 600 лв., за цялата предизборна кампания

Рекламен банер – 300×250 – 30 лв на ден

Рекламен банер – 300×250 в новина – 650 лв

Рекламен банер – 728×90 в новина – 1 500 лв за цялата предизборна кампания

Рекламен банер – 728×90 в новина – 60 лв на ден

 

 

/Цените важат, ако публикациите или рекламните банери са предоставени от кандидат/

 

Право на отговор – 160 лв