БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Румен Радев в Хасково: „Не Ви предадохме и бяхме заедно с Вас“

Кандидатът за президент за втори мандат Румен Радев бе посрещнат в Хасково днес от класната си ръководителка и учителят си по математика. „Не Ви предадохме и бяхме заедно с Вас, когато спирахме лобистко законодателство, когато призовавахме към събуждане, когато призовавахме към отхвърляне на властта чрез заплахи, лъжи и манипулации, когато показвахме, че може да има друг честен и прогресивен път за България“, каза Радев. Той обясни, че е важно на изборите в неделя всички да гласуват. „Залогът е голям, залогът е бъдещето на България. Дали ще пречупим негативните тенденции или ще продължим да затъваме там, където ни влачеха през последните десетилетия“, каза Румен Радев. Той смята, че точно сега България има нужда от силна и независима президентска институция, която да е неподвластна на силните на деня, която да не обслужва тясно партийни и олигархични интереси, която да отстоява Вашите исания и интереси“, коментира Румен Радев, който с Илияна Йотова са под №6 в интегралната бюлетина.

Кандидатът за вицепрезидент за втори мандат Илияна Йотова заяви: „През всичките тези 5 години с президента Радев бяхме смели, защото бяхте с нас. България ще бъде друга, ще бъде нова. А ние българите сме готови да си върнем държавата, да я извадим от лапите на мафията, на беззаконието, на корупцията, на хора без душа и сърце, които прибраха цялото национално богатство“. Тя допълни: „Днес България е на други хора, на смелите, на тези, които могат да носят отговорност, на грамотните, на книжовниците, а не на калинките и безкнижниците“. „Нашите опоненти се срамуват от партията, която ги издигна и има защо. 60 млн лв заминаха в неизвестни джобове“, коментира още Йотова и изрази надежда, че схемата покрай АМ „Хемус“ ще се разплете докрай. „Докато миналата година всяваха страх и плашеха хората с чували и трупове, някой тези чували ги е ползвал за други неща“, заяви пред хората още Йотова.

Двойката Радев – Йотова получиха в Хасково подкрепа от БСП, „Има такъв народ, „Изправи се. БГ!Ние идваме“, „Продължаваме промяната“.

Пред журналисти Румен Радев коментира и темата с намерените допълнителни машини за вот. „Аз смятам, че собственикът на машините трябва да даде обяснение за какво са му те. Вие знаете, кой докато мародерстваше България, г-н Борисов, наля милиони в същата фирма и кой направи по неговото управление, така че от тази фирма да зависят много неща в държавата. Кой разпалва най-много истерия покрай тези машини – този, който има интерес да саботира изборите“. Това каза президентът Румен Радев тази вечер в Хасково, където заедно с вицепрезидентът Илияна Йотова бяха посрещнати от стотици граждани. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление