БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Румен Радев: Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата

Хиляди излязоха днес в столицата да подкрепят президентската институция. Недоволството започна към 14 часа. Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова излязоха сред хората. „От вички Вас зависи да изхвърлим мафията от изпълнтелната власт и прокуратура. Българската мафия е безцеремонна, защото прекалено дълго я търпяхме. Твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Но днес гневът от грабежа, от лъжите е на площада“, каза Румен Радев който бе подкрепен от хора от различни политически партии. Там бе и първият министър-председател жена – Ренета Инджова.

„Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж. Не на страха! Мутри – вън! Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България“, каза още държавният глава.

Румен Радев бе бурно аплодиран от хората, които скандираха за оставка на министър-председателя Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев.

Докато президентът се ръкуваше с хората, скандиранията бяха: „Мутрите вън“, „Българите са с Вас“, „Оставка“. Хората говориха и за снимките от спалнята на премиера.

Живите излъчвания във фейс групите също приковаха вниманието на хиляди.

Шествието продължи към Съдебната палата. След това протестиращите стигнаха „Орлов мост“, където затвориха движението. Чуха се призиви утре акцията да продължи като сборният пункт е през президентството в 17 ч.