БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Руските дипломати си тръгнаха от София. Те: Русия е страна, която не се бои от никого

Експулсираните руски дипломати и служители на посолството в София бяха прибрани в родината си с два самолета Ил-96. Става дума за около 180 души. Аеропланите на Руската федерация кацнаха в София около 13 часа.

„Благодарение на вашето правителство ние заминаваме. Без повече коментари. Без коментари“, заявиха двама от руските граждани на влизане в летището, които пристигнаха с автобуси, организирани от посолството. Един от тях носеше тениска, на която пишеше: „Русия е страна, която не се бои от никого“.

Част от заминаващите бяха с деца, други с домашни любимци. Пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенски е сред експулсираните за Москва, съобщи БТА. Пред медиите той заяви, че заминава с благодарност към България и българите, които “ни подкрепиха за времето, в което работихме. Това са хората, с които общуваме дълги години”. Нито един от тези, които бяха експулсирани, не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави. Сред заминаващите са генералните консули в Русе и Варна, допълни той.

 Пред сградата на летището имаше въоръжени жандармеристи.

сн. БНР