БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Р. Радев: Разпускането на 46-ото Народно събрание е въпрос на дни

Президентът Румен Радев обяви, че разпускането на 46-тото Народно събрание е въпрос на дни.

Държавният глава направи коментара в края на публичното изслушване на Гергана Стоянова, която заменя Любомир Гаврилов като член на Централната избирателна комисия от квотата на партия „Има такъв народ“.

Няма пречка номинираната от партия ИТН Гергана Стоянова да стане член на ЦИК на мястото на Любомир Гавраилов, чийто мандат беше предсрочно прекратен. Комисия в президентството проучи документите на Стоянова.

Предложението е ясно мотивирано, обясни секретарят по правни въпроси на президента професор Емилия Друмева.

„Не е налице несъответствия с изискванията на закона за госпожа Стоянова и липсват данни, които да поставят под съмнение нейните нравствени и професионални качества“.

Гергана Стоянова е адвокат с 22 години опит. На последните избори е била член на РИК в Бургас. работила е и в екипа, който организира първото провеждане на избори на борда на кораб.

„Напълно съм съгласна, че е изключително важно да се провежда много мащабна и много достъпна за хората разяснителна кампания“, сподели г-жа Стоянова.

Президентът Румен Радев очаква Гергана Стоянова да допринесе за работата на ЦИК.

„Искам да ви пожелая успех и да се включите  възможно най бързо в нейната  работа, защото разпускането на Народното събрание е въпрос на дни“, посочи Радев./БНР/