България

Свидетел на инцидента: Калина Сакскобургготска беше боса, говореше си сама

В събота Калина Сакскобургготска – дъщерята на бившия министър-председател Симеон Сакскобургготски, беше хваната с над 1.5 промила алкохол в кръвта, след като блъсна бариера на хотел в Боровец. Стана ясно, че тя е отказала да даде кръвна проба след инцидента. Вчера служителка в „Царска Бистрица”, която е била в колата с Калина, разказа своята версия, че служители на хотела са били груби с Калина непосредствено след удара в бариерата, посочва Нова тв.

Наемателят на хотела, на чийто паркинг се случва катастрофата, подава сигнал до полицията. Обадили му се негови служители, че жена се е ударила два пъти в бариерата и в кашпата и се е опитала да избяга.

„Тя беше боса и се разхождаше така по паркинга. Говореше си сама. Нямаше документи. Не знаела как се казва, би трябвало да има ЕГН, но не помнела кое е”, разказа мъжът.

По думите му през цялото време след катастрофата служителка на резиденция „Царска Бистрица“ тъпчела Калина Сакскобургготска с кисело мляко. Донесла ѝ между 6 и 8 кофички.

Появиха се твърдения, че служител на паркинга се е държал агресивно с княгинята, изтръгвайки ѝ ключа за колата. По думите на наемателя на хотела, обаче, агресията идвала точно от участничката в пътния инцидент. След катастрофата тя подгонила негов служител и го ударила с телефона си три пъти по скулата.

На мястото на удара минути по-рано е имало мъж. По щастливо стечение на обстоятелствата го спасява./Нова тв/