БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Скандал: Вадят тежковъоръжени полицаи по центъра на Варна без ситуация

Тежко въоръжени полицаи стресираха варненци, които били на разходка в центъра на морската столица. Този сигнал изпратиха читатели на редакционната ни поща като обясниха, че това се е случило по време на изминалите коледни празници. И добавят още в писмото, че е безумие по сред бял ден да се разхождат полицаи с автомат и пистолет, все едно има синал за терористична заплаха. По обясненията им имало малки деца, които силно се стресирали. Варненци смятат, че не е това начина, по който е направено да се респектират престъпниците.

Въоръжените до зъби трима полицаи и с бронижилетки се разхождали лежерно от Катедралата в посока хотел „Черно море“. Други 3-ма техни колеги пък, отново със същото бойно снаряжение патрулирали на Морската гара и в един от МОЛ-овете.

До този момент от МВР не са коментирали и не са излезли със съобщение, кое е наложило прилагането на тази крайна мярка, която варненци определят като безумие. Дори и от ОД МВР Варна не са съобщили за акцията. От RNS.bg цитират неофициална информация, според която новият началник на СПООР – Димитър Луков, е решил да набере точки в дните между Коледа и Нова година и е съчинил „антитерористична операция“.

Допитахме се до юристи, които ни обясниха, че това не е незаконно, но не е целесъобразно. И допълниха, че може да се изискват обяснения от ръководителя, който е издал заповедта. А според наши източници командата за абсурдната ситуация е дошла от София.  А специалисти казват, че подобни прояви трябва да се правят по-прибрано и по-идейно, а не с автомати да влизат полицаите в МОЛ-а, защото автоматът е неподходящ за градска среда.

сн. RNS.bg