БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Скандал във „Възраждане“, депутат напуска партията

Народният представител Елена Гунчева напуска „Възраждане“ и парламента. В момента Гунчева е в болничен и след изтичането му ще депозира оставката си. Според написаното от нея във Фейсбук, основната причина е, че вече не вярва на лидера на партията – Костадин Костадинов.

Пред Нова тв, тя призна, че им е било нареждано да си сътрудничат с ГЕРБ. „В един момент ни беше нареждано да гласуваме всички предложения, които идват от страна на ГЕРБ. Те обикновено бяха някакви предложения или към второ четене, или законопроект, или проекти на решения на ГЕРБ с изключение на тези, които кардинално се разминаваха с политиката на партията – за зеления сертификат, за декларацията, за Украйна и оръжията, но за почти всичко останало виждах представители на ГЕРБ, които се договаряха по какъв начин да гласуваме. Ние изобщо нямахме думата. Това е може би от началото на тази година. 

Другите проблеми, които изброява са проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която определя така: „Лидерът иска верни, а не умни и мислещи“.

Според нея Костадин Костадинов се отнасял с пренебрежение към русофилите, освен това прибрал безотчетните пари на депутатите си.

Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви днес, че обвиненията й са несъстоятелни. Той каза, че ГЕРБ не са били често в тяхната стая.

Думите на Гунчева показват, че този парламент е изчерпан, посочи още той.

сн. БНР