НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Скандал в БСП Хасково. Корнелия Нинова звъни по телефона заради разправията

Грандиозен скандал се вихри в редиците на БСП Хасково. Социалисти обвиняват областното ръководство на партията за кавгата. А причината за разправията се оказа реденето на листата за изборите на 11 април.

Областният лидер на БСП Емилия Масларова в разговор с репортер на Taran.news обвини хасковската общинска структура. Преди дни червените от Хасково са напуснали заседанието на областната структура, защото отново нито един социалист от най-голямата организация не е в челните места на листата. Нещо, което бе отчетено като грешка след изборите на 4 април и избирателите го заявиха на БСП. Масларова обясни, че това не отговаря на истината и че никой не може да каже предварително как ще бъде наредена листата.

Според изтеклите имена се вижда, че наистина в първите места няма хора от хасковската организация. Водач е пловдичанин, засега второто място остава празно, третото е за Свиленград, четвъртото за Харманли, петото за Димитровград.

Според Масларова скандалът не е заради листата, а претенциите на хасковлии по начина на гласуване на подредбата на листата. „Другите гласуваха по устав, а колегите се разсърдиха, станаха и излезнаха. Не може една община да налага своето мнение на останалите 10 общини. Хасковската организация просто не представиха имена“, каза Масларова.

От Taran.news попитахме още Масларова, вярно ли е, че при разразилия се скандал, по телефона е позвънила лидерката на столетницата Корнелия Нинова. „Това са неща, които не е необходимо да ги коментираме публично преди да мине Национален съвет и вътрешно да си решим проблемите. Извинявайте, но тези неща не считам да ги коментирам. В крайна сметка ние сме една организация, имаме правила и устав и ги спазваме“, каза Масларова.

Всъщност преди дни Нинова направи обиколка по проблемните структури на партията в страната и визитата й започна именно от Хасково.

На този етап няма коментар на общинската структура на БСП Хасково. А крайната листа ще стане ясна на 3 юни.

снимката е илюстративна